Veel gestelde vragen

En ook nog eens de antwoorden erop, erg handig.

De leaseadviseurs van Orange Lease krijgen dagelijks honderden telefoontjes met dezelfde vragen van talloze Nederlandse ondernemers zowel ZZP’er, de eigenaar van een eenmanszaak, een B.V., vennoten van een V.O.F. en de freelancer. Deze vragen zijn hieronder netjes opgesomd en makkelijk te lezen. Alle vragen zijn zorgvuldig beantwoordt en zo helder mogelijk uitgelegd. Heb jij een vraag welke niet beantwoordt is, daag dan de leaseadviseur uit en stel je vraag. Wie weet staat jouw vraag binnenkort in ons veel gestelde vragen lijst!

Voor het gemak verwijzen wij jou direct naar: Voordelen & Weetjes, Financial lease, Financial Lease zonder jaarcijfers, Algemene Voorwaarden, Personenauto’s voorraad, Bedrijfswagens voorraad en de Financial Lease calculator. Wil je meer weten over aftrekposten en andere voordelen van het leasen van een auto? De Belastingdienst informeert je graag verder.

In 2018 hebben wij elke dag deze veel gestelde vraag een paar keer beantwoord. Vandaar dat deze vraag als eerst op het lijst beantwoord wordt. De voorwaarden zijn erg simpel. Zoals gezegd is Financial Lease een zakelijke financieringsvorm voor Nederlandse ondernemers. De voorwaarde is dus een KvK-uittreksel. Uiteraard zijn er meerdere randvoorwaarden, want ieder bank heeft zo zijn eigen voorwaarden aan een aanvraag gesteld. Maar wij helpen jou graag en wellicht voldoe jij aan de voorwaarden.

Jazeker! Financial Lease is juist de financieringsvorm voor startende ondernemers. Wij begrijpen dat startende ondernemers geen jaarcijfers kunnen aantonen en toch ergens moeten beginnen. Echter, willen de banken ook een stukje zekerheid en kan er een aanbetaling naast 21% BTW worden gevraagd. Het is zowel voor jou als de banken natuurlijk in het begin moeilijk in te schatten of jouw bedrijf een succes gaat boeken. 

Wij adviseren jou graag in het soort object (auto of bedrijfswagen). Het is belangrijk voor ons om te weten wat jij per maand kunt betalen, hoeveel kilometers jij per dag gaat rijden en in welk branche jij werkzaam bent. Aan de hand van deze informatie zullen wij een object adviseren en een voorstel uitbrengen.

Wij kunnen binnen enkele uren jou een voorstel doen, ook al weet je nu niet precies welk object je uiteindelijk zou willen leasen. Lever een KvK-nummer/uittreksel, initialen, achternaam, geboortedatum en de betreffende kenteken aan op info@orangelease.nl.

Jazeker! Een aanvraag is ook mogelijk op een auto welke niet op ons website staat. Wij kunnen binnen enkele uren een voorstel uitbrengen als je het kenteken doorgeeft. Dit kan je zowel telefonisch op 085-4848150 als via de mail info@orangelease.nl doorgeven. 

In de meeste gevallen is dit zeker mogelijk. Zelfs als je een offerte hebt ontvangen van een ander partij, kunnen wij je nog steeds voorzien van een scherper voorstel. En het allerbelangrijkste, een vast contactpersoon voor al je vragen gedurende de looptijd van het financial leasecontract.

Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting is niet inbegrepen in het maandbedrag. Welke kosten aftrekbaar zijn kunt u nalezen op de voordelen pagina.

Het is niet mogelijk om de leaseauto te verkopen gedurende de looptijd van het contract. De financieringsmaatschappij (de bank) blijft gedurende de looptijd, de juridische eigenaar van de auto (onderpand). Is de looptijd voorbij van het contract? Dan ben jij de volledige eigenaar en kan je de auto verkopen met de vrijwaringscodes, die je krijgt aan het einde van het contract. Wil je eerder van het contract af? Bel ons op 085-4848150 om de opties te bespreken.

Omdat u de btw bij de eerste aangifte kunt terugvorderen. Waarom zou u een financiering moeten aangaan over dat bedrag, als u de mogelijkheid heeft om het terug te vorderen van de fiscus? U hoeft dus alleen de btw tijdelijk voor te schieten. Bent u vrijgesteld van btw als onderneming? Neem dan contact met ons op voor de voorwaarden. Klik hier voor meer uitleg.

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Het maandelijkse leasebedrag is btw-vrij, omdat de volledige btw van het object reeds is teruggevorderd van de fiscus.